Connect with us

Парламент

Свиреп скандал разтресе НС! Цончо направи ПП на пух и прах

Published

on

Депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев разкри, че на председателския съвет в Народното събрание Кирил Петков е поискал Даниел Лорер да остане, въпреки правилатa на провеждането на такъв тип съвети. 

„Едно от малкото неща, които можете, не е да смятате. Дори във вашата родина в момента бушува варварска война. Живеем в ситуация, в която ако искаме независима държава, ние българите, а не ПП-ДБ, които искат да отидат на самостоятелни острови, борим се за независимост. Няма да свършат войните, с огромно съжаление го казвам.

Вие, цялата ви група сте готови да продадете всичко, за да може фирми до Рибарски да усвоят стотици милиони. Изнесоха го от ГЕРБ, защото не искате да делите с тях. Рибарски живее в Стара Загора, но не иска да го обясни това на стачкуващите. Защо не им го обясните на тях, а не на мен. Обяснете им, че е лукс да имаме енергетика. 

Искате да преквалифицирате един миньор във фризьор, но няма да ви се получи“, посочи Ганев. 

„Имам съвсем кратко лично обяснение“, каза Лорер. 

„Айде, обяснявай, провикна се Искра Михайлова от „Възраждане“, размахвайки карта. 

„Моята родина е България и на всички, които са родени тук, независимо какви имена носят. За всички нас родината е България и веднъж ви дадох ясен знак да не всявате съмнения относно лоялността на депутати с различни имена, че имат различни родини“, каза Лорер от трибуната на НС. 

„Г-н Лорер, само преди час Кирил Петков обясни чий представител сте и какви неща ще слушате, за да защити общности, които представлявате. Бяхте на среща, на която не трябваше да бъдете и чухте неща, които не трябваше да чувате, само защото сте обвързан с една общност. Каза го пред всички. Сами се дискриминирате. Цинизма ви да обяснявате за антисемитизъм, къде го виждате? 

Вие не трябваше да присъствате на Председателски съвет и останахте заради религията, която изповядвате“ 

Денков взе думата и обяви думите на Ганев като „изключително възмутителни“. 

„Денков, в кой момент съм коментирал кой какви права има или какво може да прави на база на религията си? Слушате ли или си чертаете триъгълничета на листчето цял ден. Кирил Петков каза, че Лорер е свързан емоционално с Израел и трябва да присъства на Председателския съвет. Никой друг депутат не трябва да е там. Правилникът казва, че там трябва да са председателите. 

На база религия и държава, както каза Кирил Петков, остана лицето Лорер и нищо повече не съм казал. Излезте от листчето и слушайте какво казвам. Инсинуациите не минават“, завърши Цончо Ганев. 

Председателката на НС Росица Кирова прекъсна спора и припомни за какво се провежда извънредното заседание. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени