Connect with us

Парламент

Нинова им го каза в очите: Бойко ви унищожава!

Published

on

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, представлявате риск за националната сигурност. Единственият път за спасение за България от този риск е оставка на кабинета. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите във връзка с внесения вот на недоверие към правителството.

„Днес обсъждаме вот на недоверие за, да не кажа най-важният сектор в развитието на една държава – това е енергийният сектор. От него зависи всичко и от неговото състояние се засяга всяко едно семейство“, заяви Нинова.

„Правителството на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС убиват българската енергетика последователно, категорично и неотстъпчиво. Това представлява риск за националната сигурност. Днес трябва да разглеждаме въпроса за енергетиката в неговата цялост – да, има конкретен повод, ПВУ, териториалните планове, протестите на хората, но това е част от цялата картина“, каза още тя.

Нинова започна с ядрената енергетика, тя разкритикува кабинета заради това. По думите й, докато Европейската комисия застава зад ядрената енергетика, българското правителство определяло проектът „Белене“ като „гьол“. Според нея България продава за „жълти стотинки“ двата ядрени реактора на Украйна.

Лидерът на БСП повдигна и темата за дерогацията за внос на руски петрол. Тя попита финансовия министър как ще се отрази отмяната й. Нинова се позова на данните за увеличението в цените на петрола след началото на войната в Израел.

„Вие вървите към закриването на въглищните централи. Казвате, че сте провели много срещи с експерти само че и ние говорим с експертите, те казват, че ако централите не работят ще има недостиг на ток“, каза тя.

Нинова нарече Асен Василев „риск за националната сигурност“.

„Прави ли ви впечатление, уважаеми български граждани, че партньорите в правителството – ГЕРБ-СДС и ДПС, ги няма в залата. Мога да ви гарантирам, че няма и да се изкажат, особено от ГЕРБ. Оставили са ПП-ДБ да се пържат в собствен сос, защото толкова им е акъла, но за какво говори това – за манипулациите на главния виновник, че енергетиката е в това състояние. Той се казва Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ, който в последните 12 години водеше енергетиката към този фатален изход, а вие вървите към него като еди си какво…“, каза лидерът на БСП.

„Прегърна ви, унищожава ви, главният виновник се скрива, няма да понесе отговорността“, смята тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени