Connect with us

Парламент

Смях в НС! Костадин с обръщение към Лорер: Всички знаем, че си търсите работа. Поеми НЗОК, а жена ти ДПС

Published

on

Изненадваща алтернативна кандидатура за подуправител на НЗОК предложи лидерът на „Възраждане Костадин Костадинов – номинира депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер. След близо 2 часа дебат по темата, посветен основно на единственият кандидат, даден от ГЕРБ Момчил Мавров, той с ирония обяви, че има фигура, която да обедини НС.

„Доказан професионалист, човек, който разбира от всички. Малко са тези хора, може да ги причислим в категорията национален капитал. И това не е Искрен Митев. Това е Даниел Лорер“, заяви Костадинов, а в залата се чу смях и ръкопляскания.

Лидерът на „Възраждане“ смята, че ДПС ще подкрепят Лорер. „Г-н Пеевски се усмихва одобрително, той е разбран. Няма да има проблем. Ако няма кандидат, редно е да помислим в тази посока“, заяви той.

После добави, че има и други позиции, които са „доста парливи и събуждат общественото внимание“. „Може да номинираме г-н Лорер за председател на ДПС“, изненадващо заяви Костадинов. Лорер трябвало да поеме отговорност и за билите се по улиците хора и полицейското насилие. „Г-н Лорер, поемете отговорност, цяла България знае, че си търсите работа. В краен случай вие поемете касата, жена ви ще поеме ДПС“, продължи с иронията Костадинов. Ако Лорер приемел да е подуправител на касата, „Възраждане“ щели да го подкрепят, за да сложат „край на тази вътрекоалиционна драма“.

В отговор Лорер заяви, че ПП-ДБ застават ясно зад позициите си. „Заявихме ясно къде сме по избора на подуправител на НЗОК, за разлика от вас, които отчаяно се опитвате с грозен хумор и лични нападки да скриете предателството спрямо българските граждани, което предстои да направите. След много шум, след лични нападки включително и на моето семейство, смятат да оставят този проблемен подуправител, който е избран, като не гласуват, това е тяхната стратегия днес. Целият шум, който вдигат е изключително тъжен и прозрачен опит това да не стане ясно. Няма как да се криете зад моето семейство, как ще обясните, че сте барабан на един грешен избор“, заяви Лорер.

Явор Божанков от ПП-ДБ пък реши да пита „Възраждане“ в кое село са спечелели изборите Поповци или Попинци. Според съпартиеца му Искрен Митев победата им била само в „скандалния Борован“, който бил единствената община, затрупана от сняг 5 дни след снеговалежа.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени