Connect with us

Нюзрум

Нов удар по Терзиев! Масоните пратиха писателя си да каже в ефир, че застават зад „Явлението Григорова“

Published

on

„Все по-рядко се споменава Денят на народните будители. Преди три години публикувах есето „Заспалият будилник на будителите“. Това е единият от проблемите, защото малко разбираме що е то будителство. Будителството е типичен български феномен“, каза писателят Димитър Недков в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него будителството винаги е било катализатор, защото будителят казва неудобните неща.

„Будилникът на будителите измерва историческото време, което рядко съвпада с астрономическото. Будилникът се опитва да съедини историческата ретроспектива на един народ с историческата перспектива. Покрай тези местни избори, това явление, което се случи, можем да се надяваме на някакво пробуждане. През годините на Прехода българските политици се самозабравиха“, смята Недков.

Той е категоричен, че будителите правят възможно възраждането и оттам следва свободата.

„Едно време са се строили читалища, носили са книги. Днес мизерният процент от бюджетите, който се отделя, обрича нацията в заличаване на културната идентичност. Може би това е целта. Държава, която чака, проси пари от неправителствени чуждоземни организации, заличава народа си от историята. Превърнали сме се в прошляци, молим се, за да опазим културно-историческото си наследство“, заяви писателят пред Bulgaria ON AIR.

Всеизвестно е, че вътрешнопартийните взаимоотношения са своеобразна класифицирана информация и най-малкият достъп до нея за нас, наблюдателите, е поне членство, коментира Недков.

„След сглобката спрях да се надценявам, че мога да си обясня по какъв начин функционира държавата. Будилникът трябва да се навие. В неделя предстои мажоритарен избор. Има страх от публичен дебат в София. Първият кандидат го пиша като „Случаят Терзиев“. Това е човек от друг свят, не познава България. Ще си позволя комплимент към Ваня Григорова. Нея бих нарекъл „Явлението Григорова“. Нея я обича камерата, тя има душа“, каза още писателят на масоните.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени