Connect with us

Нюзрум

Нинова е бясна! Поредно падение за БСП

Published

on

За първи път от демократичните промени насам „БСП за България” няма да има свой представител в ОбС в Радомир. 17-те мандата си поделиха пет политически формации. Нито една от тях не успя да формира самостоятелно мнозинство.

С най-много – седем съветници в Радомир е коалиция ГЕРБ /СДС/. Петима свои представители ще има в местния минипарламент местната коалиция „ПП- ДБ/БЗНС, ВМРО- БНД/”. По два мандата печелят местната коалиция „Бъдеще за Родината” и ЗС „Ал. Стамболийски”, един съветник ще има „Възраждане”.

За разлика от Радомир в най-малката община в област Перник – Ковачевци, ”БСП за България” спечели цели седем мандата от общо 11 и ще има доминираща роля в местния ОбС. С по два мандата са „Левицата” и ГЕРБ. Интересна е подредбата в ОбС в Земен. Там с най-много съветници – пет на брой от общо 11, е „Възраждане”. ГЕРБ/СДС/ е с четирима, а останалите две съветнически места спечели „БСП за България”. 

Пет формации влизат в ОбС в Брезник, като силите са почти изравнени. С по три мандата са ГЕРБ, коалиция „Алтернатива на гражданите” и БСДП, а по два мандата имат „БСП за България” и ЗНС. В община Трън, с шест съветници ГЕРБ си осигури самостоятелно мнозинство, четири от мандатите са за „Има такъв народ” и един за „БСП за България”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени