Connect with us

Timeline

Господин Терзиев, веднага озаптете бясното си псе Борис Бонев

Published

on

Терзиев, озаптете бясното си куче Бонев!

Буквално за няколко дни водачът на листата на ПП-ДБ Борис Бонев успя да наговори десетки неистини. Например, че той бил предложил годишните карти за ученици и студенти. Няма такова предложение. Единственото внесено предложение е на ВМРО. Датата е 20.10.2021 г.

Борис Бонев, Симеон Ставрев и Виктор Чаушев (всички до един в момента кандидати за общински съветници от ПП-ДБ) предложиха отпадането на картата за една линия! Нека си припомним!
Мога да дам още десетки примери. Сега научаваме, че Борис Бонев щял да прекратява договора за обслужването на северните линии. Т.е. ще спре новите газови нископодови автобуси и какво ще пусне по тези линии? В най-добрия случай стари дизели без климатик, в най-лошия случай – курсове през час. И защо е всичко това – заради неуредените сметки между „Спаси София“ с частния превозвач, който както се оказва е собственик на търговската марка „Спаси София“. Нещо намирисва на як конфликт на интереси.

За пореден път зад фасадата на загрижен гражданин Бонев не мисли за хората, а безогледно лъже и всъщност търси отмъщение, някакъв реванш към частния оператор. Разбирам, че иска да прекрати качествена и одобрявана от хората услуга, за която и ВМРО, и аз имаме голям принос. И това, защото има лична вражда с „МТК Груп“.

Според Бонев цената била висока. А тя всъщност е фиксирана да бъде винаги с 5% под цената на общинския оператор. Според Бонев 4.80 е повече от 5.07 лв.

Пропуснал е да спомене, разбира се, че Столичен автотранспорт е натрупал дългове за около 36 милиона лева, защото не се изпълняват решенията на СОС, а не защото цената на общинския оператор е по-ниска. Пропуснал е и милионите левове заеми, които се предоставиха на общинските транспортни оператори от бюджета поради кризите, които не са включени във въпросните 5.07 лв. на километър. Доставката на превозни средства от Столична община за общинските оператори също не се включва в цената.

Казвам това, защото „спасителят“ на София не е любител на фактите, а на манипулациите. Така гражданите остават с впечатление, че този дилетант е всъщност някакъв експерт и разбира. Не, не е и нищо не разбира.

Логиката Бонева е да спрем качествената услуга (за северните квартали) с нископодови климатизирани газови автобуси ЕВРО 6 заради неговия личен икономически конфликт с „МТК Груп“, които са собственик на марката „Спаси София“.
Ако превозът се извършва от общинския оператор, ще бъде с близо 2 млн. лв. по-скъпо на година.

Разбира се, нека и да напомним, че Бонев взе 50 000 лв. от Метрополитен за табелки, които си разпределиха с неговия „колектив“, като резултатът е, че се наложи да се лепят стрелки, разпечатани на цветен принтер, защото хората се губеха по станциите на метрото.

Ето за такива „експерти“ става дума. Надявам се софиянци рязко да прогледнат, че т.нар. спасители на София са буквално опасни за града. Затова и призовавам Терзиев да си озапти „експертите“!

Карлос Контрера, кандидат на ВМРО за кмет на София

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени