Connect with us

Timeline

Портних разкри коварния план на ПП-тата за Варна! Ще се хванете за главите

Published

on

От Фейсбук профила на Иван Портних

Искат ли варненци да платят от джоба си имотите на реститутите от Морската градина, за да бъдат превърнати в поляни⁉️

Съгласни ли са Община Варна да създаде Фонд „Реститут“, в който се събират средства от граждани и фирми, които трябва да отидат в джобовете на собствениците на сгради и парцели в парка⁉️

А съгласни ли са частниците да се разделят с имотите си в най-красивия парк в България и на каква цена⁉️

Отговори на тези важни въпроси няма, но идеята за отчуждаване в Морската градина срещу равностойно парично обезщетение е част от предизборната платформа на Промяната и ДБ‼️

Тя бе официално представена от Стела Николова на кръгла маса, подкрепена от Благомир Коцев и фамилията му – собственици на „Хоризонт“ и на паркинг в Морската градина, от целия актив на ППДБ, както и от част от Камарата на архитектите във Варна. Между другото цялата среща някак срамежливо се промуши в новините.

Проблемът с достъпа на автомобили в парка не беше коментиран на тази среща, което за пореден път доказва, че трафикът по алеите устройва Промяната.

Ако за Радан Кънев и Чавдар Трифонов е ясно, че винаги са били част от „Автомобилната коалиция“, как така Стела Николова, която изгради политическата си кариера като „защитник“ на парка се нареди плътно до Благомир Коцев – отличникът по оспорване на забранителни заповеди за коли в съда?!

В агитката е и Милена Пехливанова, видна “бранителка“ на парка, за която вече автомобилите не са актуална тема, а е важно „варненци да дарят по 5 лв, за откупуването на имоти, за да се разхождат спокойно в Морската градина“!

По данни на арх. Владимир Рачев от КАБ – Варна преди инфлацията прогнозната стойност на необходимите средства за отчуждаването на имотите от Салтанат, са били над 1,5 млрд лв! Това са бюджетите на Варна за 2 години!

Ние не вдигнахме местните данъци в продължение на 10 години, въпреки инфлацията и политическите сътресения, в подкрепа на хората и бизнеса.

Затова пък от Промяната и ДБ са готови да направят Фонд „Реститут“ веднага, за да защитят финансовия интерес на свои хора с апетитни имоти в Приморския парк на Варна.

Като казах апетитни имоти –  разбирам, че за Благомир Коцев няма никакъв проблем да използва незаконно 2 дка държавни поляни в Морската градина пред „Хоризонт“, защото ги поддържал добре‼️

Хайде, юруш към поляните тогава! Всеки, който може да коси трева, да опъва шатри в парка! Сигурен съм, че желаещите ще са много! БлаТо За Варна!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени