Connect with us

Нюзрум

Министър Богданов с думи към бизнеса: Възползвайте се от нас

Published

on

Възползвайте се от ресурсите, които имаме, търговските ни аташета по света са на ваше разположение. Държавните институции трябва да работят за вас.

С тези думи министърът на икономиката Богдан Богданов се обърна към 16 български фирми, които “24 часа” отличи в 9-ия си пореден национален конкурс “Големите малки”. Наградите – чек за реклама на стойност 10 000 лв. в платформите на Медийна група България, те получиха на церемония в “София Тех парк” във вторник. За първи път тази година “24 часа” връчи и 5 поощрителни награди – възможност за реклама на стойност 5000 лв.

За Богданов компаниите, които се включват през годините в „Големите малки“, са гръбнакът на икономиката. Защото не просто отговарят за най-големия дял в БВП, а са и предприемачите, които са достатъчно смели да стартират бизнес, да разкрият нови работни места, да мислят в перспектива, да създават нови продукти, да популяризират България с иновации и продукти.

„Вашият успех е пряко свързан с ефективността на институциите и на всички, които подпомагат този процес, независимо дали на държавно или общинско ниво. Това е най-добрата атестация, че сме на прав път. Българската икономика има огромен потенциал и той тепърва ще се разкрива. Наистина се радвам, че имаме такива успешни примери. Пожелавам ви да бъдете все така смели и отговорни към създаването на стойност в България“, обърна се министърът към бизнеса.

Богданов посочи, че благодарение на труда на фирмите не само се създава стойност за икономиката, а и все повече българи ще остават тук, за да работят в иновативни компании и да бъдат горди, че такива продукти се създават у нас и икономиката ни расте.

„Отправям и молба – възползвайте се от институциите, много хора са обезверени как работят те, дали са ефективни. В крайна сметка това зависи от всички нас – да изискваме повече, да държим на поетата дума. От страна на Министерството на икономиката мога да ви уверя, че вратите ни ще бъдат винаги отворени. Искам да поканя всички – не само тези, които са спечелили, но и които са номинирани, на една нова среща. Защото за нас е важно да разберем вашия бизнес, да го представяме по най-добрия начин и с гордост пред наши партньори и на форуми, в които участваме“, допълни министърът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени