Connect with us

Нюзрум

В разгара на скандала: Тагарев лети спешно за Брюксел

Published

on

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел, за да вземе участие в поредица от форуми на ЕС и НАТО, свързани с подобряване на  способностите за отбрана, съобщиха от Министерството на отбраната. 

На 10 октомври министър Тагарев ще участва в Третата европейска конференция за отбрана и сигурност. Той ще сподели националния ни опит по темата „Увеличаване на боеприпасите и съвместното придобиване: добри практики и предизвикателства на национално и европейско ниво“. 

Този цикъл от годишни конференции бе стартиран за насърчаване на европейското сътрудничество в областта на сигурността и служи като платформа за задълбочени дискусии между заинтересовани страни на високо равнище, включително високопоставени политици от ЕС и от държавите-членки, гражданско общество и лидери на европейски отбранителни компании.

Участниците ще имат възможност да обсъдят текущите и бъдещите европейски отбранителни програми и конкретните инициативи, разработени след началото на войната в Украйна.

В периода 11-12 октомври 2023 г. министър Тодор Тагарев ще вземе участие в редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени