Connect with us

Нюзрум

Радев ли го прати? Демерджиев обикаля студиа и плюе срещу наследника си

Published

on

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в рокадите в МВР и изпълняване на сценариите от изтеклите политически записи от националното заседание на „Продължаваме промяната“.

Демерджиев уточни, че е работил добре със сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който преди това бе директор на ГДБОП.

„От Калин Стоянов, като човек излизащ от системата, се очакваше да познава проблемите на колегите си. От действията, които виждам той се поддава на външно въздействие и реализира сценарии, които чухме в изтекли записи“, каза Демерджиев в „Тази сутрин“. По думите му влиянието било от политически сили.

„Не може само местните избори да бъдат приоритет на МВР и на правителството“, каза Демерджиев.

Той е на мнение, че оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е резонна, защото е бил изолиран от процесите в министерството.

Демерджиев определи новия главен секретар на МВР Живко Коцев като много добър професионалист. „Но не може при всяка смяна на политическото ръководство, да бъдат сменяни всички ръководители по места“, категоричен е бившият служебен вътрешен министър.

Демерджиев изтъкна, че статуквото се бетонира, а коалиционният партньор се опитва да му помогне чрез проекта за промени в Конституцията.

За бедствието по Южното Черноморие Демерджиев посочи, че за пореден път се е показал корупционният модел от управлението на ГЕРБ. „След стихията се видяха тръби, лошо строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура“, изтъкна той.

„Борисов остави Денков да се справя сам в ситуацията, а пък премиерът реагира неадекватно в нея“, критикува Демерджиев.

„На една такава тежка ситуация трябва да присъстват министър на МВР, на отбраната и ресорните министри. Единственият министър, който видях беше този на туризма, а той вместо да се срещне с браншовите организации направи една пи ар акция с две костенурки. Надявам се костенурките да се оцелели след тази акция“, каза Демерджиев.

Относно нелегалната миграция и справянето с нея, Демерджиев посъветва Калин Стоянов незабавно да посети българо-турската граница. Стоянов трябвало да провери дали има нарушение и незабавно да ги отстрани. Това се вижда от Австрия, чиято реакция няма да бъде позитивна. Членството на България в Шенген не се вижда особено реалистично и заради препълването на центровете за мигранти, предупреди бившият силов министър.

За политическото си бъдеще, Демерджиев определи като спекулации твърденията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. Той уточни, че все още не е взел решение какво ще направи, но когато го вземе – ще го обяви публично.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени