Connect with us

Нюзрум

Асен Василев и Богдан Богданов цъфнаха в Солун, Зарица вече ги чакаше там

Published

on

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на финансите Асен Василев и министърът на финансите и икономиката на Гърция Константинос Хадзидакис откриват официално българската палата на Солунския международен панаир, предава БТА.

Изложението, което се провежда за 87-и път, започва днес в Солун и ще продължи до 17 септември. България е почетна страна тази година. При откриването беше отбелязано, че страната ни има дългогодишно участие в панаира.

На официалното откриване на българската палата присъства още министърът на туризма Зарица Динкова. В началото на откриването прозвучаха химните на двете страни.

По-късно се очаква официалните лица да посетят българските щандове и да разговарят с представители на бизнеса.

Близо 60 български компании се представят на панаира в палата 13 на площ от 2600 кв. м. Националното участие е организирaно от Министерството на икономиката и индустрията. На националния ни щанд са представени също организации и институции, сред които Българската агенция за инвестиции (БАИ), „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ), Българската академия на науките (БАН), Технически университет – София и други. На отделни щандове дейността си презентират български компании от различни сектори като високи технологии и ИТ, хранително-вкусова промишленост, образование, транспорт, машиностроене и други.

Най-четени