Connect with us

Нюзрум

Луд скандал породи интервюто с този шеф: Цънцарова, ако детето ти беше в шокова зала…

Published

on

Да, поздравления за директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димиторв за достойното му поведение пред БТВ днес. Защити лекарите, спази закона и извади истината наяве, въз основа на вътрешната проверка по случая със скандалното поведение на дерибействащия чиновник Мустафа Емин.

И да, водещите Златимир Йовчев и Мария Цънцарова не защитиха професионалната журналистическа чест. С подчертано ожесточение „разпъваха на кръст“ лекаря, правиха внушения, задаваха манипулативни въпроси в желанието си да неглижират скандалното поведение на съветника на министър Тагарев.

Основният интерес на Цънцарова беше защо се стигна до политизиране на скандала и защо постът на сестра Нели Диманова, която първа алармира за случая, е качен на официалната страница на „Пирогов“, преди да е извършена проверката.

И когато д-р Димитров заяви, че политизирането идва от факта, че Емин е съобщил кой е и е заплашил с уволнение трима лекари и три сестри от шокова зала и че оповестяването на скандала е станало по негово нареждане, Мария Цънцарова изстреля към директора на „Пирогов“ следния безумен въпрос: „Как си обяснявате само това, че се появи тази информация в руската официална информационна агенция?“

Беше срамно да се слуша този разговор. Натискът върху д-р Димитров беше грозен, омерзителен, и макар че той издържа, все пак в един момент се обърка и реши да признава вина, каквато всъщност няма.

Вместо поклон, лекарят получи едва ли не анатема.
Вместо респект, беше облят с истерична тенденциозност.
Вместо да бъде похвалено гражданското общество, което не може да се примири с грозния факт на злоупотреба с власт, се правеха абсурдни внушения за руска пропаганда.

Колеги, спрете се! Тази омраза ни съсипва като нация!

И питам – защо никой репортер не потърси тези трима лекари и три сестри да разбере как са се чувствали, когато се борят за живота на едно дете с хемоглобин 49, а отвън някакъв си властник ги заплашва с уволнение?

Защо нито един водещ не попита как белите престилки са издържали на тази вербална агресия? Ядосали ли са се? Вдигнали ли са кръвно? Трепнала ли е ръката им? Представяме ли си емоционалния стрес, на който са били положени тези лекари?

Защо в студиото не бе зададен въпроса морално ли е, хуманно ли е Мустафа Емин да звъни четири пъти и да прекъсва работата на докторите по спасяване на дете с хеморагичен шок, за да приемат детето му, което в този момент тича и играе в коридора на „Пирогов“?

Сега конкретно към Мария и Златимир. И двамата имате деца, уважаеми колеги.

Мила Мария, ако твоето дете беше в шокова зала, щеше ли да питаш дали лекарят е руски агент? Или шеше да се молиш да спаси детето ти?

Злати, ако ти беше на мястото на бащата на детето в шок, какво би си помислил за онзи арогантник, който прекъсва операцията по спасяването му?

Каквито и длъжности да заемаме, на какъвто и пост да сме, ние сме преди всичко човеци. И като човеци, трябва да се държим човешки. Дори и когато изпълняваме безумни заповеди или сме подвластни на чужда воля! Загубим ли човещината, загубили сме всичко!

Съзнавам, че използвам лично отношение, коментирайки този срамен акт, но в агресията си един към друг, минахме всякакви граници.

Милост за лекарите от „Пирогов“!
И поклон пред тях!

Коментар на Валерия Велева за Епицентър.бг

Най-четени