Connect with us

Нюзрум

ГЪРМИ СКАНДАЛ: Нинова пробва да рути коалицията зад Ваня Григорова

Published

on

С над 90 гласа „за“ Градската конференция на БСП в София прие партията да се яви на местния вот на 29 октомври съвместно с „Левицата!“. Само 3 гласа „въздържали се“ получи предложението за коалицията, пише „Лупа“. Трите гласа „не ни харесва“ са на Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев.

Оказва се обаче, че при такава конфигурация де факто самата Корнелия представлява бламирана от организацията.

БСП и Левицата! заедно издигат и подкрепят синдикалистката Ваня Григорова за кмет на столицата. Нинова така и не успя да извади алтернатива на Григорова. Но за сметка на това ще опита да пренареди листата с номинациите за общинския съвет.

Предстои тайно гласуване за тази цел. По наша информация Ваня Григорова е предложението на лидера на БСП-София да поведе списъка. А Нинова, както и ортодоксалните червени настоявали Таков да е водач срещу претендента на гигакоалицията ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. С идеята, ако коалицията вляво загубела изборите, съответно и лидерът на най-голямата соцорганизация да бъде сменен.

А междувременно самата Ваня Григорова получи забележителните 127 гласа „за“ от конференцията. Така тя е вече утвърденият кандидат за кмет на левицата.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени