Connect with us

Timeline

„ЗА НЕЗАРАСНАЛИТЕ РАНИ“: Журналист взриви мрежата с най-тежкия въпрос към Терзиев

Published

on

От Фейсбук профила на журналиста Константин Мишев

ЗА НЕЗАРАСНАЛИТЕ РАНИ

Пак за бащите и децата.

Богомил Райнов тръгна срещу баща си – един от големите ерудити на България. И срещу чичо си – един от големите керамици на България. А в някакъв смисъл и срещу брат си…

Разстреляният като германофил министър-председател, регент и най-великият български археолог Богдан Филов е син на русофил. Баща му е осъден на смърт за участие в преврат срещу независима България. Не е разстрелян, тъй като е умрял от раните си.

И стигаме до Васил Терзиев…

Той се отказа от идеите и действията на семейството си. На рода си. Или на ръководителите на тайните служби на комунистическия режим.

Поздравявам го! Надявам се искрено да е стигнал до декомунизацията на съвестта си.

И тук идва тежкият въпрос. Най-тежкият.

Василе, защо ти трябваше да се кандидатираш за кмет на София?Твое право е, но защо? В България все още има живи политзатворници от времето на онзи режим. В Германия все още има живи хора, роднини на загиналите източногерманци, които бяха убити на българската граница в опит да избягат в Турция или Гърция. И тези хора знаят какво означават трите букви ВКР.

Защо ти трябваше да отваряш почти зарастнали рани?

Последният човек съм, който би отнел правото ти на щастлив живот и успешна кариера в бизнеса. Но съм също сред първите, които биха те посъветвали да се оттеглиш. Именно заради незарастналите рани.

Защо?

Наистина защо трябва да човъркаш в душите на репресираните?

Оттегли се!

Това ще бъде най-почтеният жест в твоя живот!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени