Connect with us

Timeline

Мъжката секретарка на Нинова изригна мощно

Published

on

Политологът и бивш началник на кабинета на Президента Калоян Методиев излезе със свой коментар на горещите събития в България, който публикуваме без редакторска намеса:

„Пилони, паметни плочи, постоянни годишнини, непрестанни чествания. Сливащи се, еднообразни, досадно монотонни… Военният оркестър работи денонощно и се мести на безкрайните „празници“. Президентът и Сглобката искат да се показват, да ги признават, да отбелязват, да патриотарстват… Дори снощи си устроиха мини-национален празник със скъпа церемония, за да се покажат накуп. Оградени от стотици охранители. И бяха повече от събралите се да ги наблюдават граждани! Оценката е дадена! Явно някъде се разминаха с дневния ред на обществото, за да не чества заедно с тях.

Най-бедните ли сте в Европа? Бият ли ви децата и вас по улиците? Разбиват ли ви домовете? Дишате ли най-мръсния въздух в Европейския съюз? Имате ли най-кратката продължителност на живота? Най-лошата демография ваша ли е? Инфраструктурата ви трагична ли, където я има? Най-много раково болни на глава от населението къде са? Армия имате ли или само разкарвате оркестъра й като мечкарски бенд?

Тия дето ви управляват може ли да ги сравните с румънските, гръцките и турските лидери в момента? Дори не питам за европейските! Крадат ли ви бизнесите, на който му го харесат? Една граница не можете да охранявате. В Шенген приеха ли ви? А в Еврозоната? Коя система ви е като хората, поне по средноевропейски показатели – здравна, социална, образователна, съдебна, екологична? Коя? Ми, никоя.

Вие сте на абсолютното дъно по показатели. Живеете най-кратко и имате най-лошото качество на живот. Оцелявяте поединично. Но сте чествачите на Европа. Обитатели на миналото. Търпите някой да ви го употребява за свои цели. Да ви употребява царете и националните герои, за да пропагандира себе си. Който няма настояще и бъдеще се крие в сенките на миналото. Който не може да се справи с проблемите си говори как тия преди него са се справяли.

Просто е! Във всяко нещо трябва баланс и мярка. И в историята, и в честванията! Държавата в момента има нужда само и единствено от силно лидерство и проект за бъдещето, който да се изпълнява. Останалото е за канала“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени