Connect with us

Нюзрум

Станишев смълча Нинова и депутатите й

Published

on

Евродепутатът и бивш лидер на БСП Сергей Станишев отново отправи критики към Корнелия Нинова и близките около нея социалисти. По думите на Станишев в последните дни има партии, които мълчат за жестокостта към момичето от Стара Загора.

„След дълго политическо тупкане на топката най-сетне парламентът прие промените в Закона за защита от домашно насилие. Днес излязоха в Държавен вестник. Но животът, както винаги, е по-силен от политиката. И показа, че старателното избягване на включването на интимната връзка в кръга на случаите на домашно насилие и ремонтирането на закона с макетно ножче и псевдонационализъм, е срамен политически ход. За да не дадем случайно закрила и на хора, които са различни. Затова някои от партиите мълчат за случилото се в Стара Загора. За съжаление, сред тях е и моята партия…“, пише Станишев.

По думите му младежите в България са добре образовани и имат добри доходи, което е необяснимо със статистиката за насилието и катастрофите у нас.   

„Те са чувствителни към политическия фалш, към празните обещания, към безвремието. Искат общество на ценности и човеколюбие, на нормалност, толерантност и приемане. Те са зелени в решенията за работата си и червени в желанията за живота си.“

Станишев също така разкритикува Нинова и за предстоящите местни избори:

„И като казвам избори – интересно колко от кандидатите за кметове и общински съветници ще коментират проблема в предизборните си програми, или пък ще обявят действия в тази посока? Дали ще има смелчаци в кампанията, които да посочат важното, за да останат младите хора в общините в България или отново ще заложим на асфалтирането на улици и нови детски площадки?“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени