Connect with us

Timeline

Човек на Нинова недоволства: Затлачват НК, вместо да го отпушат!

Published

on

Дясната ръка на БСП шефката Корнелия Нинова – политологът Калоян Методиев, смята, че управляващото мнозинство, което свири сбор за заседание на НС извънредно посред ваканцията, за да промени Наказателния кодекс, само затлачва допълнително закона. Според Методиев редица юристи са оплюли предложенията на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС за ремонт на кодекса след случая с 18-годишната Дебора от Стара Загора.

Ето какво анализира той:

„Сглобката бърза панически. Реагира на средата (протести) с безсмислено свикване на парламента и абсурдни предложения за законодателни промени. Отвсякъде им ги разгромиха. От всички камбанарии. Най-вече юристите. Затлачат наказателния процес с глупостите си, а не го отпушват. Вадят някакво насилие пред скоби, за да го употребяват конюктурно. Ще доказват години наред „интимна връзка“, за да започнат след години на тази база дело за самия насилнически акт. Менте правосъдие!

И това е само началото в спиралата на грешките им. Няма какво смислено да произведат. Много пъти се изписа, че каймакът на сглобката са хора без капацитет, лошо образовани, некомпетентни, със съмнителни професионални биографии.

Преди няколко години на Росенец цяла България гледа физическите срамотии на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. В Панорама в петък през думите му пък се видяха моралните и политически срамотии на сглобката: „Ще правим реформи по румънски модел с ГЕРБ и ДПС“. Оксиморон!

В тази ситуация най-добре вече е само да консумират власт и нищо да не правят. Иначе години наред не могат да се оправят поразиите им. Кабинетът Беров-2 трябва да се самозамрази.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени