Connect with us

Нюзрум

Изненада! Ето с кой се срещна министър Тагарев

Published

on

Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара, придружена от военния аташе полковник Ивано Романо, се срещна днес с българския министър на отбраната Тодор Тагарев за обсъждане на актуалната международна геополитическа ситуация и разговор на различни теми, сред които перспективите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, дейността на Многонационалната бойна група на НАТО в България под италианско командване, новият бюджет за отбрана, проектите за модернизация на Българската армия и новият пакет от помощи за Украйна, приет от България.

Почти година след предаването на Италия на командването на бойната група на НАТО за повишена бдителност бяха обсъдени актуални международни въпроси и беше разгледан обхватът на приноса, който Италия може да предложи на българските въоръжени сили.

Посланичката и министърът потвърдиха общата си воля за укрепване на двустранното и многостранното сътрудничество. В този контекст Посланичката Дзара представи кандидатурата на началника на Щаба на отбраната на Италия адмирал Джузепе Каво Драгоне за председател на Военния комитет на НАТО и изрази надежда, че България ще подкрепи тази кандидатура.

На срещата присъстваха и заместник-министрите на отбраната Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени