Connect with us

Гербери

Извънредни новини след среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ! Всичко може да се реши с един подпис

Published

on

Търсим допирни точки, ако успеем да внесем един общ проект за промяна в Конституцията, това заяви председателката на ПГ на ГЕРБ – Десислава Атанасова.

В готовност сме да обсъдим промените и с останалите парламентарни групи, уточни тя.

„Кабинетът си назначава някакви хора, съгласие не се постига. Това коментира още тя след среща на ГЕРБ-СДС с представители на ПП-ДБ в парламента. По думите и от страна на вторите в парламента на разговорите са присъствали лица, които дори не са депутати.

Тя определи като смущаващо участието на лица в срещата за изготвяне на общо споразумение, визирайки очевидно Лена Бориславова.

„Министерският съвет си взима някакви решения, назначава си някакви хора и ние не носим отговорност за това“, изтъкна Атанасова.

Тя призна, че имала обструкции около някои от направените вече назначения и никой не я бил питал за тях. Освен това тя заяви и натърти на няколко пъти, че правителството си било правителство на ПП.

„Формула, при която искаш властта без на носиш отговорност, няма“, отбеляза Томислав Дончев.

 „Имаме правителството на малицнството или имаме парламентарно мнозинство? Това е важен въпрос, който трябва да се уточни. Не ми се иска правителството да се превръща в Комитет по трудоустрояването. Пет пъти казах, че моделът, по който се върви, не е добър. Единствената валута, с която това правителството може да си купи време, са резултати – за обществото и за държавата. В момента резултати няма“, продължи Дончев.

Томислав Дончев заяви, че всичко това можело да се реши с подписването на коалиционното споразумение. Ако това не се случи, съществуването на кабинета, не било изобщо сигурно.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени