Connect with us

Fake Harvard

Притиснаха Асен! Незабавно трябва да оттегли назначението на Виолета Лорер

Published

on

Министърът на финансите Асен Василев е бил помолен настоятелно да се откаже от назначението на Виолета Лорер в борда на Европейската инвестиционна банка. Това съобщиха високопоставени източници от „Продължаваме промяната“ пред „24 часа“.

Молбата е била отправена настоятелно както от съпредседателя Кирил Петков, така и от премиера Николай Денков, след като по-рано днес Асен Василев ги изненада с идеята си да назначи съпругата на депутата Даниел Лорер в ЕИБ. Министърът на финансите дори пусна спешно съгласуване до останалите министри със срок за отговор 60 минути.

Както съобщихме, предложението на Василев изненадало дори съпредседателя на „Промяната“ Кирил Петков и министър-председателя Николай Денков. Двамата дори започнаха спешна проверка, след като новината ги завари докато преговаряха с партньорите си от ДБ и ГЕРБ механизми за подбор на назначенията по втория етаж на властта.

Именно настоятелната молба от своите към Асен Василев да преосмисли предложението си е причината от Министерството на финансите да обяснят, че такова назначение на Виолета Лорер трябва да мине през Министерския съвет.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени