Connect with us

Нюзрум

Професорът, който винаги познава сравни ситуацията у нас с „Титаник“: Очакват ни много неприятни събития 

Published

on

С насрочването на ден за връчване на мандата президентът казва „хайде стига вече с тия игрички, почва рулетката“. Всеки ще си носи последициите, процедурата се отпушва. Става все по-малко вероятна възможността да се състави правителство. Шансът е 20 към 80 в полза на това да не се състави управляващо мнозинство. Това каза социологът Кольо Колев за пред „Нова нюз“.

По думите му вървим към предсрочни избори. „Всичко друго е опит за търсене на форма на мнозинство, подкрепящо едно или друго управление, но това изисква доза здрав разум, което трудно се наблюдава. Доминират основно интересите на партиите, а не опита да се намери общо решение, относително приемливо и компромисно. Ясно е, че трайно управление е изключено, а временно-експертно изглежда малко вероятно“, смята той.

Математикът проф. Михаил Константинов смята, че в сегашната политическа ситуация невинни няма. „Прилича на разговор на борда на „Титаник“, когато е ясно, че нещо е блъснало кораба, а се води разговор кой какво да си облече на вечерята. Някои отиват в лодките – някои направо във водата. Политическата класа влачи народа към много неприятни събития – които предстоят пред света скоро. Показват престъпно поведение и ако някой ден светът се нормализира, тези хора трябва да понесат наказателна отговорност за това, че по престъпен начин са управлявали своите държави“, коментира той.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени