Connect with us

Нюзрум

Тя взриви Пловдив: Заплашиха децата ми, за да фалшифицирам изборите за кмет в полза на Иван Тотев

Published

on

С изумително признание на личния си профил във фейсбук излезе шефката на Общинската избирателна комисия за местния вот през 2015 година в Пловдив Деница Чингарова. 

 „Да се знае… Бях принудена със заплаха към децата ми да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават…!!!“, гласи разкритието й.

Чингарова, която е адвокат по професия, е категорична, че изборите тогава за кмет на града е спечелил Славчо Атанасов, а в район „Тракия“ Костадин Горов – и двамата от НФСБ.

Официалните резултати обаче бяха за Иван Тотев и Костадин Димитров от ГЕРБ.

„Това сериозно ли е“, я пита Ангел Ангелов. А тя потвърждава и допълва, че за кмета на район „Западен“ Димитър Колев не иска да говори, защото „се беше оакал и трябваше да го защитавам в Административния съд“. И допълва, че ще изнесе още подробности.

Пред „24 часа“ Чингарова потвърди, че написаното от нея е вярно и обеща детайлна информация утре. Юристката беше начело на ОИК от квотата на ГЕРБ, а по-късно стана зам.-кмет на най-престижния пловдивски район „Централен“. В този мандат обаче тя не е част от местната власт. И е адвокат на свободна практика.

Потърсихме Иван Тотев за коментар. „Това не е първата подобна изява на тази жена във фейсбук. Вероятно коментарите й са писани в нетрезво състояние. Преди няколко месеца имаше серия постове срещу кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, които после изчезнаха. Сега атакува мен и кметовете на районите „Тракия“ и „Западен“ Костадин Димитров и Димитър Колев. Този път прекали и ще се консултираме с адвокат, за да си потърсим правата в съда“, заяви за „24 часа“ бившият кмет и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев.

Обърнахме се и към Славчо Атанасов. „Нямам коментар, той е излишен“, каза той. И допълни, че на всички пловдивчани и на хората от страната е било ясно, че изборите в Пловдив са били фалшифицирани на два пъти в полза на Иван Тотев – през 2011 и 2015 година.

На балотажа през 2015 г. разликата между Иван Тотев и Славчо Атанасов е 1416 гласа, сочи справката в сайта на ЦИК. А разликата между кметът на „Западен“ Димитър Колев (ГЕРБ) и опонентката му Десислава Атанасова (Патриотичен фронт) е 326 гласа, а между Костадин Димитров (ГЕРБ) и Костадин Гаров (Патриотичен фронт) е едва 93 гласа.

Според Атанасов след днешните публични признания на Чингарова прокуратурата трябва светкавично да се самосезира и да я извика на разпит. „Тя е била длъжностно лице“, допълни той. По думите му държавното обвинение трябва е редно да привика и посочените от Чингарова, за да започне разследване.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени