Connect with us

Fake Harvard

Нов проектокабинета на ПП-ДБ: Обаче без Кирил Петков и Атанас Атанасов

Published

on

Ситуацията около бъдещия кабинет все още не е ясна като се очаква втората сила да представи своите имена за министри. През миналата седмица по време на лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ победителите на вота на 2 април настояха да видят състава на кабинет на „Промяната“, за да решат дали биха дали подкрепа за него. Дадоха и срок до неделя. Това обаче не се случи.

От ПП определиха вторник като деня, в който ще обявят проектосъстав на кабинет и имена на министри в него.

Спекулациите около имената в списъка продължават. Според новата информация в него липсват Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов. 

В проектокабинета с премиер Николай Денков мястото на министър на вътрешните работи се заема от Андрей Янкулов. Кандидатурата на Атанасов е била приета остро от партията на Христо Иванова „Да, България“, според които партийни лидери не трябва да участват в правителство, ако се иска подкрепа от ГЕРБ на Бойко Борисов, пише „24 часа“. 
Андрей Янкулов е бивш заместник-министърът на правосъдието и на вътрешните работи. Действащ адвокат и старши правен експерт в Антикорупционния фонд. 

Според изданието министър на финансите в проектоправителството на ПП-ДБ е Асен Василев. Той е бил министър е на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г. Заема поста служебен министър на финансите от 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г. в първия служебен кабинет на министър-председателя Стефан Янев, назначен от президента Румен Радев. В периода 13 декември 2021 – 1 август 2022 е заместник-министър председател по европейските фондове и министър на финансите в правителството на Кирил Петков.

Най-четени