Connect with us

Нюзрум

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов, избухна с гореща прогноза за правителство

Published

on

Гореща прогноза за правителството направи лидерът на „Републиканци за България” Цветан Цветанов. Бившата дясна ръка на Бойко Борисов видя съставяне на кабинет с  третия мандат и кратък хоризонт на действие.

Правителство ще има, то обаче няма да бъде с пълен мандат, а с някакъв кратък срок, коментира Цветанов в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“. Според него ще се реализира третият мандат.

По думите му политиците трябва да си зададат въпроса какво трябва да се направи за страната, за да не губим пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства обаче изискват промени в 22 закона. За миналата година получихме 2,5 млрд. от 4 млрд., коментира Цветанов.

Според Цветанов решението на ПП-ДБ да не подкрепят управление с участието на ГЕРБ е политически правилно.

„Защото голяма част от електората, който ги подкрепи, той е анти-ГЕРБ. Ако те направят нещо, което да е свързано с ГЕРБ, на следващи избори – ако не скоро, то в рамките на 10 месеца-година, това означава, че те ще загубят и това, което имаха днес“, заяви Цветанов.

Цветанов се обяви и против връщането на хартиената бюлетина. „Защо беше въведена хартиената бюлетина? Имаме 44 000 недействителни бюлетини. На предишните избори имаше само 9000. Има 2754 сгрешени протокола с над 14 000 грешки“, заяви Цветанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени