Connect with us

Нюзрум

Цецо Милиционеро: Атентатът срещу Гешев е поръчан, за да могат ГЕРБ, ДПС и БСП да направят правителство

Published

on

Обществото е било заблудено в първите часове след опита за атентат срещу главния прокурор, а противоречивите данни провокираха недоверие към държавните институции и дадоха възможност за импровизации и най-различни изводи. Това каза Цветан Цветанов бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, председател на Републиканци за България в политическия подкаст „Директно в новините” със Стефан Кунчев на Dir.bg.
Като се позова на експерти, Цветанов обясни, че взривът е бил поставен така на пътя, че предварително е било ясно, че няма да предизвика тежки поражения, а лицето предизвикало взрива, е било с визуална представа кога преминава автомобилът на главния прокурор.
Това предполага да се направи засичане на разговорите в района, проведени през мобилните оператори преди, по време и след опита за атентат. Когато от клетките на операторите се извадят проведените комуникации може да започне разплитане на случая през използваните SIM карти и техните притежатели, като потенциални извършители. Въпреки това Цветанов е категоричен, че случаят с кортежа на Иван Гешев няма да бъде разкрит.
Цветан Цветанов не открива мотив за този опит за атентат и допуска, че единствено е бил търсен публичен ефект, който да съвпадне с решаването на политическата криза и съставянето на редовно правителство. Според него така на преден план ще се постави сигурността в страната и ще се обясни разбирателството на ГЕРБ с ДПС, БСП и ИТН, а „Възраждане” ще стане ключов фактор за гарантиране на кворум в 49-ото Народно събрание.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени