Connect with us

Нюзрум

Мая Манолова с поредна остра критика към Нинова, враждата продължава

Published

on

Мая Манолова от коалиция „Левицата!“ отправи остра критика към Корнелия Нинова. Преди дни лидерът на БСП заяви, че планът за убийството на социалистическата партия този път се е провалил.

„Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник в последните две години. Този път тази гъба двойник беше „Левицата”. Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента, работеха за „Левицата”, уточни Нинова.

„Нинова има всякакви оправдания за загубените 700 хиляди гласа. Тя говореше, че проблемът е COVID кризата, вътрешната опозиция, хартиената бюлетина. Преди 5 години БСП имаше 950 000 гласоподаватели, сега са 220 000. Не е важно кого нарочва за свой враг, важно е че БСП губи доверие. Това самодоволство от тези 8% е смайващо. Говорим за самоубийство от страна на лидера на една партия, която до преди няколко години беше първа и втора политическа сила, а сега е пета. Какво смята да направи Нинова с тези проценти наесен по време на местните избори? „Лявото” няма да има кметове. Това фрустриране срещу „Левицата!“ обижда не нас, а близо 60 000 леви избиратели“, контрира Манолова пред „Нова тв“.

Относно ниския вот на „Левицата!” на сегашния вот, Манолова каза следното:

„Очаквахме го. Създадохме това обединение седмица преди предизборната кампания. Нямаше как за толкова кратко време да наберем популярност, въпреки че сме разпознаваеми лица”.

По думите й първите две спечелили партии са парализирани.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени