Connect with us

Нюзрум

Топ пиарка нападна ДеБъ: Капацитетът им е да договорят доставката на батерии и до там

Published

on

От Фейсбук профила на Бояна Бозаджиева

Преди само няколко месеца почтените и морални от ДБ пуснаха тази новина – енергийният министър пъдел и гонил Европейската банка за възстановяване и развитие, защото не искал да подпише споразумения, договорени от предишните управляващи, разбирайте – от тях.

Единственото, за което бяха прави, e, че става дума за милиарди. Капацитетът на тези партии е стигнал дотам да договорят банката да проведе търг за само за доставка на онова безпрецедентно количество батерии и толкоз. Ама дали има други системи, коя е по-подходяща за нас, къде да бъде разположена – нищо. Важното е да се доставят и платят и когато се появи човек, който не иска да си постави подписа под такъв план, значи той ”гони”, “проваля” и т.н.

Вчера, няколко месеца по-късно, споразуменията с ЕБВР вече са променени и подписани. Промяната е в това, че държавата ще получи мотивирано решение коя система за съхранение е най-подходяща, а този, който ще я доставя, ще трябва да изгради цялата система, а не просто да стовари едно оборудване. Кой от двата подхода защитава националния интерес е ясно.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени