Connect with us

Парламент

Свиреп скандал разтърси НС! На прицел е генерал Гном: Руски трол! Единственият станал генерал не по заслуги

Published

on

След като Атанас Атанасов бе избран за председател на временната анкетна комисия срещу полицейското насилие с общо 129 гласа, в залата настана хаос, валяха обиди, обвинения и цветни определения.

Това доведе до иронията на Костадин Костадинов от „Възраждане“, който заяви че ПП-ДБ „всеки ден унизително се мазнят и кланят на ДПС“. Без ДПС ПП-ДБ няма как да съществуват като фактор, това се видя преди малко.

Техните гласове са недостатъчно, затова ДПС управлява през тях“, коментира той. И продължи – ПП-ДБ е патерица на ДПС и няма как да осигури дори председател на комисия „без златния пръст или да не казвам друго на ДПС“.

А Тошко Йорданов попита Атанасов какво се усещането да му демонстрират, че е кукла в техните ръце.

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. „Нося една книжа и я препоръчвам да я прочетете – „Троловете на Путин“.

Преди малко троловете бяха на трибуната“, атакува той тези, които по-рано му се подиграваха за зависимостта от ДПС.

На което Тошко Йорданов бързо отговори и заяви, че бил атакува от „генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта“.

„Намекна че съм руски трол. Искам да излезе и да посочи 1 път, когато съм гласувал нещо в полза на Русия – иначе сте жалък малък лъжец“, обърна се той към Атанасов, но така и не получи отговор.

В началото на дебата Цончо Ганев от „Възраждане“ разказа какво се е случило на председателския съвет в сряда – ПП-ДБ искали комисия, която да разследва, тогава ДПС и ГЕРБ били категорично против, „Възраждане“ били за но искали председателят да е за опозицията, защото „не е нормално управляващи да си направят комисия, която да разследва техен министър“.

Тогава ДПС , казали, че са против и заплашили да създадат комисия, която да разследва натиска, деклариран от Александър Йоловски пред целия състав на ЦИК и представители на всички парти, че е натискан от Кирил Петков и друг депутат на ПП-ДБ да прокара определена обществена поръчка за 600 млн. Последвало гробно мълчание от ПП-ДБ. Точката все пак щяла да е първа точка вчера, но тогава пак имало мълчание. Сега ГЕРБ ги вадели от тежката ситуация.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени