Connect with us

Парламент

Човек на Слави забърка в голяма интрига Киро, намеси и убийството на Алексей Петров

Published

on

Кой, кога и защо е натискал министъра на вътрешните работи? Кой всъщност кадрува в това министерство и дали последните изстъпления не са пряк резултат от това кадруване? Тези въпроси зададе депутатът Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ при обсъждането в парламента на създаването на комисия, която да разследва полицейското насилие по време на протеста пред националния стадион.

„Ненадейно отговор на този въпрос даде самият Кирил Петков в едно доста странно интервю за нова телевизия във вторник. Той влезе в пряк сблъсък с обадилия се по телефона министър Калин Стоянов“, посочи Караджов.

„Вътрешният министър директно обвини Кирил Петков че му е оказвал натиск за смяна на ръководни кадри на МВР. Кирил Петков се опита да се измъкне, но по един много странен начин. Той четири пъти попита Калин Стоянов дали е говорил с него след датата 17 август. Не откакто се познават, а точно от 17 август нататък“, изтъкна той.

„Каква е тази сакрална дата 17 август? Защо 17 август се оказва толкова ключова дата за отношенията между мандатоносител и вътрешен министър? Дали не е защото на 16 август беше застрелян видният бизнесмен и политически ментор на Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ Алексей Петров?

Човек, който по думите на Бойко Борисов е създавал логистиката за създаване на това правителство. Т.е. до 17 август има човек, има логистика, има влияние върху МВР и срещи там. След това няма човек, няма логистика и няма влияние върху МВР“, обясни депутатът.

„Българското общество има право да знае как се случват нещата в едно от най-мощните силови министерства. Кирил Петков дължи обяснение на всички българи за онова задкулисие, което осигури създаването на сглобката, и за зависимостите, които продължават този порочен сговор“, настоя депутатът.

По думите му, от ИТН смятат, че трябва да се създадат две анкетни комисии – една за това какво се е случвало преди 17 август и една за след тази дата.

„Премиерът трябва да се разграничи директно от Кирил Петков, който пак го няма в залата. Няма да казвам къде може да е, Тошко, извинявай…“, прекъсна се сам Караджов и добави, че Петков би трябвало да стане клиент на прокуратурата. 

Със 123 гласа “за” Народното събрание реши да бъде създадена временна анкетна комисия за проверка на факти обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР при протестите пред Националния стадион.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени