Connect with us

Гербери

Няма да повярвате с коя страшна болест Бойко Борисов сравни Кирил Петков и ПП

Published

on

Щетите от гръцката финансова криза бяха около 4% от БВП. Щетите от ковид също 4%, а щетите от управлението на Кирил Петков, само спрямо Маришкия басейн за 6 месеца, са над 4% от БВП. Управлението на “Промяната” за 6 месеца се равнява на години covid криза. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Трябва по-бързо да започне строителството на 7-ия реактор на АЕЦ „Козлодуй“. Още през 2012 година направихме оценка на въздействие на околната среда, определихме площадката – сега вече имаме 100% диверсификация на ядреното гориво. Имаме и подписани договори с „Уестингхаус“ и „Фраатом“.

“Промяната” са искали да заграбят енергетиката на България. Това се казва в доклада на временната комисия, която проверяваше скандалния меморандум с Джемкорп, подписан от предишното правителство.

„Промяната“ искат да се скрият като министри зад акад. Денков. Не могат да излезнат с физиономиите си и да кажат: „Ние поемаме отговорност.“ Стоят зад акад. Денков, който беше зам.-министър по наше време, за да може Асен Василев да управлява еднолично.

Въглищните централи са спазарени за нерентабилните батерии. Това са корупционните схеми с Джемкорп, които щяха да се случат, ако не бяха паднали от власт. Кирил Петков само ги е парафирал, Асен Василев е договарял всичко, което се е случило.

Трябва ни и отговор на друг проблем. Докато Асен Василев е отговарял за енергетиката, защото явно финансите са му били хоби, защо не изтегли заем на ниски лихви, а го направи по-късно, попита Бойко Борисов.

Колко млрд. лв. са излезнали от джоба на българина за разликата в цените на горивата? Обществото трябва да получи отговор на този въпрос, за да знаят хората колко им струва на ден управлението на „Промяната“.

Най-четени