Connect with us

Гербери

ГЕРБ постави условие на ДеБъ, което смрази Христо Иванов: Да каже какво правиха с Киро и Корнелия

Published

on

Предложената от „Продължаваме Промяната” декларация некомпетентна и лекомислена. Такова мнение изрази в студиото пред NOVA лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Много отдавна предложихме разговор по приоритети, по декларации, по един общ документ на 48-ото НС, зад който да застанем политическите сили, без да има значение кой кога и какъв мандат ще вземе. Имаше и контактна група, на която не отидоха. Предложихме експертно правителство, в което липсваха ярко изразени политически лица от ГЕРБ”, припомни Атанасова.

„Очаквах, че след това злополучното 7-месечно управление и пребиваване известно време в парламента, колегите от ПП са натрупали някакъв дори малък политически опит. Не може един управленски документ, който евентуално е програмна декларация или проект за решение, да е пропуснал в своята част редица сектори от обществения живот, които са части от икономическия такъв. Няма ги онези смели мечти за 4-5 моста на Дунав, няколко магистрали. Няма я дори гарата в Етрополе. Няма дори поддържащ ремонт на пътищата”, смята лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според нея управлението на „Продължаваме Промяната” е струвало скъпо на България.

„Във всяка сфера на обществения живот е абсолютен крах и разруха. Вчера стана ясно, че в енергетиката са се взимали еднолични решения и за това пряка вина носят Асен Василев и Кирил Петков. ПП са в изолация. За тях единствено са се закрепили ДБ. Всички са наясно колко не могат ПП. 3 пъти сме били в управление с наш мандат и 3 пъти сме излъчвали министър-предател. Тоест, доказали сме, че можем да управляваме”, категорична е Атанасова.

И заяви,че имат условия, ако третият мандат отиде в ДБ и търсят подкрепа от ГЕРБ. „Да дадат оценка на управлението на четворната коалиция, оценка на всички корупционни скандали”, поясни тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени