Connect with us

Демос

Тервел Пулев осъди сайт зад Киро и Асен: Кой, каквото търси, това получава!

Published

on

„За пореден път стигнах до край и осъдих медия за неверни, клеветнически твърдения и уронващи престижа, и авторитета. Осъдих „Фрог нюз” с решение № 333 от 21.11.2022 г. за това, че през 2016 г. се опитаха да внушат на аудиторията си, че аз съм взел изпит „по втория начин, с хвърчащ протокол, без дата, а само с подпис от декана на ЮФ към СУ“.

Това обяви в профила си във Фейсбук боксьорът Тервел Пулев.

Спортистът разказва, че за голямо негово учудване на първа инстанция в СРС не можал да стигне до осъдително решение.

„Въпреки това странно решение, противоречащо на фактологията по делото, не се предадох. Заедно с адв. Петър Петров продължихме да се борим и да търсим справедливото решение на следваща инстанция от СГС. За което много му благодаря, че е истински професионалист и също, като мен упорит докрай!“, пише той.

Advertisement

„Искам да е ясно за всички, че свободата на изразяване (словото) е нещо, за което самият аз бих се борил с всички средства. Но съм дълбоко убеден, че тя не бива да минава през неверни твърдения, клевети и обиди към другите. Тук е ролята на всички нас като общество, да не оставаме безразлични към медийни материали, които нарушават човешкото достойнство в полза на шоуто, продажби в огромен тираж или поръчкови-платени публикации (целящи да оклепат някого). Толерантността тук трябва да е нулева“, категоричен е Пулев.

Според него трябва на всички да им стане ясно, че свободата е преди всичко отговорност.

„Както и да си даваме ясна сметка за това, че всяко наше действие или бездействие носи последствия, а отговорността за избора да направим или кажем нещо е само наша. И не е важна сумата, която евентуално ще получа. Защото аз няма да си я прибера в джоба, а ще я даря на нуждаещи се хора. Главното удовлетворение за мен е моралната победа, това, че за пореден път не се предадох и спечелих. Спечелих не само за себе си, но и за всички онези, които след мен ще ползват подобна съдебна практика, за да се защитят от такива целенасочени, клеветнически твърдения, позорящи хората в тази държава. Морална е победата и заради арогантното поведение на свидетелите на ответника в съдебна зала по време заседанието. Това бяха хора журналисти от редакцията на „Фрог нюз“, които се изказваха с огромна доза пренебрежение и арогантност, към създалата се ситуация и респективно към мен. Вярвам, че кой, каквото търси, това получава!“, завършва той.

Сайтът на бившото ченге от ДС Огнян Стефанов е известен с поръчковите си материали и позиции в подкрепа на Кирил Петков, Асен Василев и ДеБъ.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени