Connect with us

Нюзрум

Виждате ли този депутат от ПП? Разкри какво мислят Киро и Асен за БСП: Никога повече заедно!

Published

on

„Поведението на БСП в този парламент бих го определил като отчаяна борба за все по-намаляващия им електорат. Те наистина смятат, че когато се върне хартиената бюлетина те ще си върнат загубените гласове, които според мен са безвъзвратно загубили.“ Това заяви пред euronewsbulgaria депутатът от ПП Стою Стоев.

По думите му ПП не са провокирали левицата по никакъв начин, но тяхното поведение се променило коренно.

„Може би това им е истинското лице на БСП – с партиите на статуквото“, посочи депутатът.

Те са най-старата партия, знаем все пак в какви кабинети са участвали. Те се опитаха да се променят, но в този парламент се връщат към първообраза си.

„Първата им изява още в първия ден на парламента беше „ще вкараме социални закони, подпомагане на хората в тези трудни времена, кризи“ – първият закон, който вкараха е изборният кодекс. Първият закон, който гледахме в пленарна зала, е изборният кодекс. Извинявайте, има ли по-цинично поведение от това?“, възкликна Стоев.

Разцеплението вече между двете формации е толкова голямо, че според мен няма как да се съберем отново в едно коалиционно управление.

Депутат на ПП е категоричен, че избирателната активност не намалява заради притеснението на хората да гласуват с машини и приведе примери, в които при смесено гласуване в дадени секции на страната избирателната активност е намаляла дори повече, отколкото в секциите, където е въведено изцяло машинно гласуване.

„В крайна сметка половината свят предоставя военна помощ на Украйна. Военно-промишленият комплекс в България е развит доста добре и толкова военни конфликти имаше по света, при които сме продавали оръжия на участниците в тях, а не сме влезли във войната. Това пак са борби за електорат, това е истината“, коментира Стоев обвиненията на БСП към партиите, гласували предоставянето на българска военна помощ на Украйна.

Стоев подчерта, че за „Промяната“ не е на дневен ред подкрепа за т.нар. експертен кабинет.

„За да се прокарат политиките на едно правителство е необходимо мнозинство в Народното събрание. Така че да говорим за експертен кабинет, по-скоро означава да говорим за задкулисни договорки, което не бих казал, че е реалистично“, отбеляза той.

Най-четени