Connect with us

Нюзрум

Дончева съска в ефир: Бойко е прочел една книга в живота си, ама Киро и Асен са още по-зле!

Published

on

Една част от политиците просто не стават, няма филтър, няма и сито. Станали сме по-придирчиви към водопроводчиците си, но не и тези, които ни управляват. В това бе категорична лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева пред Би Ти Ви.

Нямам надежда, че този парламент ще излъчи кабинет, който да върши каквато и да било работа, каза тя.

Ако направите Стефан Янев министър председател, това ще ви даде ли стабилност? Едно е президентът да те назначава и уволнява, но друго е като си отвориш устата, защото става ясно, че няма възгледи. Имате една втора политическа сила, която като дете инатче казва „не“ на всичко, продължи тя.

ГЕРБ знаят какво искат, но няма как да го стигнат, защото имат прекалено малко депутати. ДПС също знаят какво искат, но там също не излиза сметката. Казват, че замисъла е бил друг – да влязат ГЕРБ и ДПС в правителството, а Янев и Слави Трифонов да допълнят мнозинството и да стане правителството, но не е станало и сега не могат да направят нищо със Стефан Янев, защото гласовете му не стигат, разказа Дончева.

Никой не може да се обясни смислено какво ще вземем и какво ще дадем с тази помощ за Украйна. Оръжието не го дава НАТО, а страните, които са му членове, допълни тя.

Корнелия Нинова няма представа какъв е реалният проблем – партията е раздирана от вътрешни противоречия, страничните хора не искат да я погледнат, защото няма нищо общо с леви идеи и ценности, анализира още Дончева.

ГЕРБ е една машина за бизнес. При нови избори съвсем не е изключено да падат. ГЕРБ, ДПС и БСП са се хванали за хартиените бюлетини, но ще видят, че те не са техният проблем. Това не решава никакъв проблем. Слави Трифонов е просто една маша на едни хора, които са фенове на лидерството. Бойко Борисов ни управлява 12 г. с една прочетена книга в живота си. А като чувате несвързаните изречения на хората от „Промяната“ и мерките, които се виждат – водят ли до нещо, те са по-зле? Тези хора са недоучени, иначе са схемаджии, посочи Дончева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени