Connect with us

Лайф или жизнь

Бойко Рашков се разведе, заради млада любовница! Жена му обаче го набута зловещо с 19-те имота

Published

on

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от „Продължаваме промяната”  Бойко Рашков вече е официално разделен с дългогодишната си съпруга Мария Михова, научи „Уикенд“ от два независими един от друг свои източници. Според думите им, беловласия бивш министър не живее под един покрив със законната си половинка, която преди около 5 месеца окончателно се изнесла от семейния дворец в подножието на Витоша и оттогава обитава сама апаратамент в софийския кв. „Лозенец“.

Резиденцията на Рашкови придоби слава миналото лято заради разкоша и размерите си. Имението край Американския колеж в София разполага с рекордните 12 бани и тоалетни – лукс в стил Владимир Путин и олигарсите му. Рашков видимо се дразни, когато темата за имотите му присъства в медиите и обявява изданията, които припомнят това, за „кафяви бухалки”.
Източник на „Уикенд” твърди, че раздялата между Бойко Рашков и съпругата му Мария след над 40 години брачен живот се дължи на млада дама от Плевен, която доскоро е била негова студентка, а в момента е начинаещ юрист в реномирана адвокатска кантора. Твърди се, че знойната изгора на бившия началник на МВР вече живее на съвместни начала с него в помпозния дворец до Американския колеж, а Рашков я представя като своята нова житейска половинка пред близките си приятели.
„Дамата е значително по-млада от него. Тя е на около 30 години и е с диплома на юрист от УНСС.

Бойко Рашков й преподаваше

наказателно-процесуално право допреди 2 г., но двамата откриха любовта си едва след като тя завърши своето следване“, открехва завесата към интимния свят на двойката източник на „Уикенд“.
Информаторите ни не пожелаха да разкрият самоличността на новата му любима, както и повече интимни пикантерии с обяснението, че Бойко Рашков се е поставил в деликатна ситуация – макар и преоткрил любовта на 67-годишна възраст, той все пак се старае да запази достойнството на изоставената Мария и да бъде в нормални отношения с дъщеря си, която приела трудно пеперудите в стомаха на родителското тяло.
Разправят, че щерката на Бойко Рашков – съдийката от Софийски районен съд Илияна Рашкова – Цековска не разговаря с татко си заради новата жена в живота му. Внучката на Рашков – Мария, която вече е 17-годишна тийнейджърка, също

не крие разочарованието от дядо си.

Съмненията, че Бойко Рашков е смразен с жена си Мария Михова, един от маститите нотариуси в София с кантора в идеалния център на столицата, избухнаха още миналото лято. Тогава наяве изскочи техен брачен договор, дълъг цели 38 страници, в който съпрузите описваха и поделяха имотната си империя, днес оценявана от брокери на около 10 млн. лв.
Именно благодарение на разсекретения брачен контракт на Бойко Рашков, сключен на 28 октомври 2019 г., стана известно, че юристът от гоцеделчевското село Огняново добре се е напечелил като държавен служител – той и жена му Мария са придобили общо 19 луксозни имота в София, Несебър и пирдопското село Антон с обща застроена площ от над 2 000 кв. м. Най-впечатляващия диамант от имотната огърлица без съмнения е палатът с прочутите 12 бани край Американския колеж и Академията на МВР в полите на Витоша.
Тузарският палат е със 700 кв. застроена площ, с двор от почти 2 декара и с няколко самостоятелни апартамента. Освен с 12-те бани, дворецът разполага с фитнес, финландска сауна, целогодишно отопляем басейн, вътрешен английски двор, билярдна зала, 40 квадрата гардеробна с мъжко и женско отделение, блиндирано помещение със сейф за съхранение на оръжие и ценности, 2 гаража и 3 складови помещения. Заради галопиращите цени на имотите, към днешна дата имението е оценявано на около 5 млн. лв. от брокери. Съгласно брачния договор за подялба на имотите при развод, палатът с 12-те бани остава във владение на Бойко Рашков.
След като имотната огърлица на напористия бивш шеф на МВР и неуспял началник на КПКОНПИ видя бял свят миналото лято, Рашков потвърди автентичността на документа, но

отрече да се е развел с жена си.

Той даже елегантно си изми ръцете със своята половинка, оправдавайки с нейната работа като нотариус смайващата имотна империя и тлъста банкова сметка с налични над 750 000 лв.
Заради това мнозина допуснаха, че Бойко Рашков планира да се раздели фиктивно с жена си единствено заради проверката на КП КОНПИ. Белокосият любител на спиртните напитки попадна на мушката на Антикорупционната комисия през 2019 г. заради неподадена декларация. До този момент никой от КПКОНПИ не съобщава дали има установени нередности по прашасалата проверка за богатството на Рашков, но отлично инфомирани източници са категорични, че има основания за запориране на немалка част от имотната империя.
Според думите им, сред причините Бойко Рашков толкова да настоява да оглави Антикорупционната комисия е с цел да осуети всякаква възможност да лъснат фрапантни

несъответствия в доходите му.

„Ревизиите, които експертите от КПКОНПИ правят на физически лица от властта могат да се проточат 3-4 години и накрая проверяваният да бъде „опраскан“. Рашков си спечели много врагове като вътрешен министър и като печен юрист отлично знае, че е уязвим при съвестно извършена проверка на доходите му от КПКОНПИ. Засега го спасява единствено нежеланието на временното ръководство на Антикорупционната комисия да огласи резултатите от ревизията“, разясняват източниците ни.
Близки до Бойко Рашков обаче настояват, че данъчната ревизия няма нищо общо с раздялата с жена му. Според думите им, нотариус Мария Михова сама напуснала помпозното имение в началото на годината, след като мъжът й започнал да се появява на публични места с доскорошната си студентка и да не крие интимната си връзка с дамата, която е с няколко години по-млада от дъщеря му.
„Нотариус Мария Михова е преодолявала не една и две подобни кризи в над 40-годишния си брак с Бойко Рашков, но сега наистина е окончателно

разделена и жестоко скарана с него!“,

потвърждават нейни колежки. Те разкриват, че Мария е съумяла да изиграе мъжа си дори при делбата на богатството.
„Съгласно договора за подялба най-баровските от 19-те имота отиват при Бойко Рашков при развод с Мария. Това обаче е лош ход на Рашков, тъй като така остави документално доказателство, че луксозните имоти са закупени с негови пари, чийто произход със сигурност не може да бъде обяснен само с държавната заплата…“, подмятат нотариуси.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени