Connect with us

Нюзрум

Огромен скандал с Корнелия Нинова! Нейни хора от дървената мафия ли са виновни за наводненията!?

Published

on

Продължават проверките за евентуално извършена незаконна сеч, която да е станала причина за наводненията в Карловско. Заместник апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов каза пред журналисти, че тепърва ще бъде извършен оглед на местата, които имат пряко отношение към наводнението и че сечищата, огледани досега, нямат отношение към предмета на разследване. Припомняме, че според засегнати от наводненията жители, незаконна сеч е в основата на природното бедствие. Те открито винят бившия вицепремиер Корнелия Нинова, която нееднократно бе обвинявана от парламентарната трибуна, че толерира дървената мафия с БСП-назнаения!

„Крайната спирка на експерти и следователи е там, откъдето смятаме, че е започнало всичко“, обясни Попов. По думите му това е сечище във водосборния район на реката. Според очевидци се е оформил своеобразен водоем в дерето, пълен с дървен материал. В показанията си те са казали, че е имало огромна трупна маса, която е направила своеобразен бент. Впоследствие той се е пропукал и е довел до първата вълна, наводнила карловските села. Предстои да бъде установено защо и как трупите са попаднали там, обясни още заместник апелативният прокурор.

„Ще се изследва дали дерето е следвало да бъде почистено, дали правилно е съхранявана дървесината, дали е имало необходимост от почистване на речните корита, свършили ли са си работата съответните длъжностни лица, дали дружествата, които са извършили сечта, са спазили всички изисквания на горските“, добави Румен Попов пред БНТ.

Той е категоричен, че не може да се ангажира с нещо повече засега. „Това не може да стане за седмица, тъй като ще се обхване огромен обем от работа, за да може прокуратурата и следствието да си свършат работата и ако има отговорен, да си понесе отговорността, а ако не – съвместно да установим пропуските и повече да не се допускат такива“, каза още заместник апелативен прокурор Попов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени