Connect with us

Нюзрум

Опит №3: Остава ли Красно село без кмет?

Published

on

Район Красно село – трети по големина и население в милионния град със своите 100 000 души, остана без кмет и след третия опит да бъде избран временен на мястото на отстранената от съда за злоупотреби Росина Станиславова, ДБ. Гласовете в СОС се разпределиха така:

  • Кандидатурата на Борис Милчев (ДБ) – 10 ЗА, 18 ПРОТИВ, 19 ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ.
  • Моята кандидатура (Николай Николов) – 18 ЗА, 0 ПРОТИВ, 25 ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ.
  • Кандидатурата на Румен Русев (Атака) – 30 ЗА, 8 ПРОТИВ, 1 ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ.

В последния момент в залата беше предложена кандидатурата на арх. Румен Русев, която беше подкрепена от ГЕРБ и Патриоти за София и не стигна само 1 глас, за да бъде избран.

Румен Русев е общински съветник от листата на Атака, като в миналия мандат довърши беше временен кмет на Младост след ареста на Десислава Иванчева.

В същото време Красно село продължава да се управлява от необразования и.д.кмет, който беше заместник и дуетна половинка на Росина Станиславова, като той обжалва заповедта за отстраняването си от длъжността, за която му липсва не само просветен ценз. Същият се представяше за архитект, докато беше разкрито, че няма завършено никакво висше образование, а няма и трудов стаж преди назначаването си от неговата приятелка, избрана като кандидат на ДБ в несъответствие със закона, за неин заместник.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени