Connect with us

Нюзрум

Сагата „Красно село“ приключи! Ето кой замени Росина Станиславова

Published

on

След около час бурни дискусии Столичният общински съвет избра за кмет на столичния район „Красно село“ архитект Румен Русев. 

39-ма гласуваха „за“, един „против“, а шестима гласуваха въздържали се. Архитект Русев беше номинацията на Карлос Контрера и Борислав Иванов. 

Сагата започна, когато правомощията на отстранената кметица Росина Станиславова бяха прекратени на 28 февруари, когато влезе в сила решението на съда за конфликт на интереси. А от 1 март пък е в сила решението на ОИК-Столична за отстраняването на Станиславова.

От тогава районът се управлява от един от заместниците на Станиславова – Николай Веселинов. Той беше упълномощен от нея, преди да бъде отстранена от поста. По-късно пък бе назначен за временно изпълняващ длъжността и от кмета на София Йорданка Фандъкова.

В предишните три епизода на сагата „Красно село“ приключиха безуспешно, но скандалите и обвиненията между съветниците се точеха с часове. Основният спор е – може ли общински съветник да замени до местните избори отстранената Росина Станиславова, или това трябва да е някой от тримата ѝ заместници.

Най-четени