Connect with us

Нюзрум

След 4 часа война, СОС не избра наседник на изгонената кметица на „Красно село“

Published

on

След почти 4-часови разпалени дебати Столичният общински съвет/СОС/ не успя да избере нов кмет на район „Красно село“ на мястото на досегашния на ДБ Росина Станиславова, чийто правомощия бяха прекратени през февруари след влязло в сила съдебно решение за установен конфликт на интереси, съобщават от местния парламент в София. Кой ще е новият кмет на района ще стане ясно на извънредно заседание на СОС следващата седмица.

Част от кандидатите за нови кметове са общински съветници и нямат право да бъдат преназначени на позиция кмет на район. Това беше и една от причините на днешното заседание да не бъде избран нов кмет.

От „Демократична България“ настояваха общинарят Борис Милчев да е новият кмет на столичния район до местните избори през есента. Социалистите пък предложиха Николай Николов. От ГЕРБ-СДС настояваха някой от тримата заместници на Росина Славова да заеме мястото й.

„Надявам се, че през следващата седмица ДБ ще могат да опознаят заместниците на Росина Станиславова“, отбеляза след заседанието шефът на СОС Георги Георгиев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени