Connect with us

Нюзрум

ДБ предлага общински съветник да заеме мястото на уволнената Росина Станиславова

Published

on

Общинският съветник Борис Милчев от политическата група „Демократична България – обединение” (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС) да бъде избран за нов кмет на район „Красно село” – това предлагат в доклад до СОС общинските съветници от ДБ Бойко Димитров и Яна Веселинова Тодоранова. Докладът е публикуван на интернет страницата на СОС и ще бъде разгледан на заседанието на 9 март.

Те посочват, че предложението е в съответствие с изразения политически вот на избирателите в район „Красно село” на местните избори през 2019 г., а със своите лични и професионални качества и опит Борис Милчев щял да гарантира нормалната работа на районната общинска администрация и взаимоотношенията ѝ с гражданите и с бизнеса.

Вносителите припомнят, че Росина Станиславова беше избрана на проведените през 2019 г. местни избори за кмет на район „Красно село” като представител на Коалиция „Демократична България – обединение”. Непосредствено след постановяване на решението на КПКОНПИ от август 2021 г. за установен конфликт на интереси ДБ оттегли политическото си доверие от нея като районен кмет и дари равностойността на взетата от нея по недопустим начин сума на Сдружение „SOS детски селища България”.

„По тази причина се въздържаме да предложим на Столичния общински съвет (СОС) да избере за нов кмет на район „Красно село” някой измежду назначените от нея заместник-кметове, каквато възможност дава Законът за местното самоуправление”, посочват вносителите.

Най-четени