Connect with us

Парламент

Гешев дойде, обясни за снимките на Бойко, направи на гъз Кака Цона и Тялото Мирчев и си замина

Published

on

Няма да си е подам оставката, защото се гордея с това, което направи българската прокуратура за последните две години. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в края на своето двучасово  участие в  антикорупционната комисия в парламента. Заседанието беше посветено на доклад, изпратен в ЕНП по разследването на снимки с пачки и кюлчета, за които се твърди, че са направени в спалнята на Бойко Борисов.   

Отговорът за оставката дойде на въпрос на Антоанета Цонева от ДБ, която го попита кога ще си я подаде. 

– Няма да си я подам, каза Гешев. 

– Той оспорва разделението на властите, прекъсна го нагата кака Цона. 

– Ще ви кажа защо няма да си я подам, продължи Гешев. –  Защото за  пръв път бяха повдигнати обвинения на действащи министър и зам.-министър (Нено Димов и Красимир Живков – б.р.). За пръв път милиард и петстотин милиона евро бяха запорирани, за пръв път бяха повдигнати обвинения на хора, които някои смятаха за недосегаеми, беше решен проблемът с телефонните измамници, който сега се завръща, с битовата престъпност, който също се завръща. Решихме десетки проблеми. Срамът е за тези, които ги защитават и влизат в джиповете им, обяви още Гешев.

След, което стана и си тръгна. 

– Тръгвате ли, г-н Гешев, попита го шефът на комисията Михал Камбарев. 

И заседанието беше прекъснато.  

Преди това спор се разви и между Гешев и Румен Гечев от левицата.

Главният прокурор му обясни, че прокуратурата не разкрива престъпления, а МВР разкрива, а прокуратурата поддържа обвинителния акт в съда.

„Има десетки хиляди дела на година, които са спрени, защото изпълнителната власт не е разкрила престъпленията. Не поради това, че прокуратурата не си е свършила работата“, каза Гешев.

– Просто намерете престъпниците, не ми изнасяйте лекции, отговори му Румен Гечев.

Ивайло Мирчев от ДП попита претърсвана ли е резиденцията, интересували ли са се от айпи адреса на изпращача, и го прочете.

„Пак казах няма как да отговоря юридически на политически коментари. Това е много тъжно за българската демокрация“, отвърна му Гешев.

– На какъв е етап е досъдебното производство, претърсвана ли е резиденцията. Не ни приказвайте глупости, ядоса се Шишито.

– Изнервихте се нещо, недейте, има опасност да си тръгна, нивото стигна обидно ниско, отвърна Гешев и попита искат ли да отговори.

– Той три пъти ми повтори въпросите, че аз ги запомних наизуст. Делото е взето на специален надзор и съм сигурен, че се прави всичко за спазване на българското законодателство, обясни той. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени