Connect with us

Fake Harvard

Фенките на Киро в БНР пищят след тези думи в ефира: Петков и Василев ще са трупове, ако не са във властта

Published

on

Дори да се състави правителство, то едва ли има хоризонт дори повече от месец.

Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Университета за национално и световно стопанство Александър Димитров.

„Това е изключително крехко закрепена коалиция. Тя буквално зависи от неутрално закрепени електрони. 6 месеца са много далечен хоризонт. 6 месеца едва изкараха в доста среда на разбирателство.“

Паралелно с опитите да се набере подкрепа се вижда и обратният процес – „в техните редици да има разколебани“ – да се осигури или да не се осигури подкрепящо мнозинство, коментира политологът.

Според Димитров мерките и похватите не правят чест на голяма част от политическите сили, а съставящите нов кабинет пишат програма „на крак“.

Парламентът е напълно разделен по темата с хартиените бюлетини, отбеляза политологът.

„С оглед на практиката да има непрекъснато проблеми с хартиения вот, изсветляването е възможно точно чрез машинното гласуване.“

„ПП е електорална формация, възникнала по конкретен повод и придобила значимост в избори. Тя няма извънпарламентарен живот. Ако не поддържат присъствие във властта, трудно може да си ги представим като реално оцеляващи на политическата арена, двамата лидери ще се превърнат в политиески трупове, ако не са във властта“, коментира Александър Димитров в предаването „Преди всички“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени