Connect with us

Импийчмънт

Главният съветник на Радев: Кирил Петков бяга от истината, отказа кафе с президента, нали е „страхливец“

Published

on

Отношението на президента Румен Радев към правителството се промени „прогнозируемо“. Първо, защото не изпълни това, което обещаваше и трябваше да свърши. Това каза в „Неделя сутрин“ по Би Ти Ви проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет при президента.

Правителство често се отклоняваше и от истината, продължи той и даде за пример историята с изгонването на 70 руски дипломати и служители от посолството в София. Отношението на Радев се променило и защото от „Продължаваме промяната“ си позволили доста неуместни думи по адрес на президента.

„Точно Кирил Петков да използва думата страхливец за президента, това е несериозно“, каза Маринов. Допълни, че приемането на държавния бюджет не е довод да не се отиде на консултации при Румен Радев. „Тези консултации винаги са се провеждали по една ясна процедура, това не е нещо от рода на покана „Защо не минете да пием едно кафе?“. Уточняват се, съгласуват се и се изпращат писмата, с които се канят съответните партии“, каза Маринов.

Председателят на стратегическия съвет на Радев припомни и това, че президентът още при предишното управление е казал, че ще се отнася към всяко правителство с един и същ аршин, но засега не е свалил доверието си от правителството, както направи с това на Бойко Борисов и то още преди протестите.

Проф. Маринов не може да даде прогноза дали ще има ново правителство в този мандат. Проблемът били съмненията, че преговорите, които се водят, за да се съберат 121 гласа, не са  особено прозрачни преговори.  А дори да има правителство, то трудно ще управлява, защото освен трите партии, трябва да се съобразяват с още 13 – колкото ще са допълнителните гласове на независимите, които ще го подкрепят.

Най-четени