Connect with us

Импийчмънт

Хората на Слави при Радев: Мафията се събра! Поискаха от президента нещо, което ще уплаши Кирил Петков

Published

on

Президентът Румен Радев да разсекрети стенограмата от консултативния съвет през януари по темата Северна Македония. Това поискаха от „Има такъв народ“ на срещата си с държавния глава днес.

 Срещата им е част от консултациите, които президентът Радев прави с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Живеем в каскада от кризи, които изискват бързи държавнически решения, обърна се Радев към представителите на ИТН в началото на срещата. И ги поздрави за последователната им позиция по отношение на Северна Македония. 

Че живеем в каскада от кризи е така. Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция в този момент постъпва отговорно. Нещо, което не се осъзнава от останалите представители. Прекрасно е, че вие го осъзнавате и не се криете зад някого, отвърна зам.-шефътна ИТН Тошко Йорданов. Той подчерта, че носенето на отговорност е важно.

Ще ви помоля все пак да разсекретите онзи консултативен съвет при вас и да се види кой и какво е казал, и кои политици лъжат. На този съвет не се казаха неща, които биха застрашили националната сигурност, но се казаха много лъжи, мотивира се той.

Не считаме, че президентската институция е мафия, но ако слушаме самообявилите се за политици, това е такава среща, каза още той.

По-добре избори или консултации, отколкото безнадеждно управление на ГЕРБ 9 г. Ще направим всичко по силите си без да прекрачваме морални граници, каза Йорданов.

Вижте, добре е да се знае истината, но аз държа всеки един участник в този съвет да може да изрази свободно мнението си. Досега съм разсекретил стенограма от консултативна среща едва, след като изпратих писмо до всички участници.

Това са тежки решения и не искам да стане така, че да компрометираме свободата на изразяване. По отношение на РСМ смятам, че големият грах на политиците през последните 30 г., е, че забравихме нашите сънародници там. Нито в договора за добросъседство, нито в рамковата позиция, нито във ветото се говори за техните права, каза Радев.

Най-четени