Connect with us

Fake Harvard

Сексът със съпартийки подреди управлението на партията на Кирил Петков

Published

on

Семейства, приятели и съдружници пълнят списъка на националния, изпълнителния и контролния съвет на „Продължаваме промяната“, показа проверка на „Филтър“.

Очаквано начело на партията са двамата близки съратници, които ръководят държавата вече 4 месеца, а под тях са депутатите и министрите им, повечето от които са техни приятели от много години.

Извън познатите имена в ръководството на ПП има и други, които не са толкова известни. Между тях се откриват прелюбопитни връзки.

Малко хора знаят, че началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова живее на семейни начала със зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов. Двамата са колеги адвокати, а от няколко години са двойка. Влизането в политиката сплотява връзката им, а Иванов все повече се приближава до властта покрай Лена Бориславова, която е довереният юрист и съратник на Петков по линия „Харвард“.

Въпреки че доминира в личния живот на семейни начала, по партийна линия Лена Бориславова ще е подчинена на Мирослав Иванов, макар и само формално. Той е член на Контролния съвет на ПП, а тя е на Изпълнителния.

Има още едно семейство в ръководството на новата партия, показва списъкът, гласуван с единодушие в петък. Това са народните представители Николай Ангов и съпругата му Венеция, които, за разлика от Лена и Мирослав Иванов, официално са мъж и жена пред закона.

Николай Ангов е член на Националния съвет на ПП, а жена му е на Изпълнителния. Той е инженер, а тя е икономист и са на по 32 години.

Анна-Мария Вълканова също е интересно име в ръководството на промяната. Тя ще е член на Националния съвет. Семейството й има дял в големия столичен хотел „Метрополитен“ в квартал „Младост“, а баща й е строителен предприемач. Вълканова е бивша състезателка по голф и дори е печелила шампионата за жени у нас. Беше кандидат за депутат на изборите през ноември, но се отказа от мястото си в парламента.

Връзката с „Продължаваме промяната“ не е случайна. През 2017 година Анна-Мария започва бизнес с Линда Петкова, съпругата на бъдещия премиер. Тогава започват да произвеждат здравословните торти и кексове. По-късно Линда Петкова продължава сама в начинанието си, с което е добре известна на столичната бохема.

Двама от най-близките хора на вицепремиера Асен Василев също ще ръководят „Продължаваме промяната“, показа проверка на „Филтър“.

Един от тях е началникът на кабинета му Жана Токова, която е също толкова важна фигура в правителството като Лена Бориславова. Преди да влезе в изпълнителната власт, Токова е дистрибутор на продукти от алое вера, а бизнесът се управлява от мъжа й Тодор. Фамилията е в близки приятелски отношения с Асен Василев от години. Токова никога не е била кандидат за депутат.

Другият изключително близък до финансовия министър и вицепремиер човек е Георги Клисурски. Възпитаник на няколко университета в чужбина и член на фондация с американско участие, младият мъж дава ценните си съвети на Василев за държавните пари и е назначен по договор. Той беше съветник на Асен Василев и в първото служебно правителство, назначено от президента Румен Радев. Освен в Министерството на финансите Георги Клисурски ще командва и в „Продължаваме промяната“, стана ясно след учредителното събрание в Пловдив. Той ще е член на Националния съвет, където са и повечето от депутатите на промяната. „Министерският“ орган е Изпълнителният съвет, където са Кирил Петков, Даниел Лорер, Асен Василев и всички останали членове на кабинета.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени