Connect with us

Нюзрум

Слави приключи човек на Киро в съда

Published

on

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев изгуби съдебно дело срещу лидера на ИТН Слави Трифонов, съобщават от „Труд“.

Ананиев обвиняваше шоумена, че в профила си във Фейсбук е публикувал на 12 януари т.г. видео материал, чрез който умишлено е увредил името, честта и достойнството му, публично, чрез разпространение и като представител на обществеността – народен представител в 47-ото Народно събрание с изявлението: „…а Настимир Ананиев, … днеска излезе, че тая банка на криптовалута „NEXO“, която се разследва от седем или от колко там американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута. Става въпрос за едни деветдесет и колко милиарда, от които тия, които са основните играчи, са ги гафнали тия там един милиард и четиристотин милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми“, като последното инкриминира като клевета под формата на позорно обстоятелство така:

„Настимир Ананиев има общи свързани фирми с „NEXO“.

Магистратите отхвърлиха предявения граждански иск за неимуществени вреди като недоказан и неоснователен. Осъдиха Ананиев да заплати на Трифонов направените съдебни разноски и държавните такси по производството.

По делото беше разпитан като свидетел на тъжителя Антон Тонев – депутат в 47-ото Народно събрание, което прекратява дейността си на 02.08.2021 г. Проверката ми установи, че нито заседание не е проведено на 12.01.2023 г., нито той е депутат в 48 или 49-ото Народно събрание. Освен това твърди, че изявлението на г-н Трифонов го обвинява в съучастие, престъпна свързаност с неосъждани лица по публични обвинения във финансови злоупотреби в особено големи размери.

За да докаже вреди, невярно твърди, че помни деня на публикацията на Слави Трифонов, защото и след заседанието на 12.01.2023 г. двамата седнали в заведение и телефонът му непрекъснато давал сигнал за търсене или съобщение. Като научил за видеото на Слави, вдигнал кръвно, тъй като лекар му премерил пулса – 100/90 и му казал, че има опасност от инсулт или инфаркт.

Адв. Георгиев от кантората на Радостин Василев поддържа обвинението и поиска съдът да признае вината и осъди г-н Трифонов за клевета. Наказанието е от 3000 до 10000 лева в полза на държавата и обществено порицание.

Адвокатът на Трифонов поиска лидерът на ИТН да бъде изцяло оправдан по повдигнато обвинение, защото е несъставомерно. Той обясни, че клеветата трябва да е недвусмилена, ясна и да не изисква интерпретация и субективно възприятие. Позова се и на разнопосочните показания на свидетелите.

Най-четени