Connect with us

Timeline

Млад депутат на Бойко, възмутен от Хинков: Поредни “циркове” на министерството! Време е да спре да бяга от отговорност

Published

on

Народният представител Мартин Харизанов сподели за безотговорно отношение на здравния министър Христо Хинков по повод МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.

Ето какво написа Харизанов по повод отношението на Хинков за врачанската болница:

Попитах министър Хинков какви действия ще предприеме относно осигуряването на ефективно управление на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.

Зададох му този въпрос във връзка с негово изявление от 1 септември 2023 г. : ”Ще закрепим болницата във Враца и ще намерим ръководство, което да милее за нея.“

Отговорът на моя въпрос обаче е повече от протоколен и значително се разминава от демонстрираната от министъра на здравеопазването публична “загриженост”.

Този формален отговор без никаква конкретика и ясен план за действие показва, че или врачанската общественост е била подведена от поредните “циркове” на министерството, или от министър Хинков нищо не зависи, или пък МБАЛ “Христо Ботев” в гр. Враца не е приоритет на Министерство на здравеопазването.

Част от отговора гласи: “Функциите на министъра на здравеопазването по упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала от системата на здравеопазването са уредени основно в Закона за лечебните заведения” и пр. Цитирани са още няколко закона и един правилник.

Възмутен съм от реакцията на министър Хинков по отношение на болницата във Враца.

Тук е мястото да му припомня, че работата на народните представители е да служат на хората, които са ги избрали. Като представител на жителите от област Враца ще продължа да настоявам проблемите на МБАЛ “Христо Ботев” да намерят решение и да бъдат приоритизирани от Министерство на здравеопазването.

МБАЛ „Христо Ботев“ е държавно лечебно заведение и акционерно дружество, в което държавата притежава 83.35% от капитала.

Време е Министерство на здравеопазването да спре да бяга от отговорност и да започне да упражнява активно функциите си на принципал.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени