Connect with us

Гербери

Борисов с култов лаф за „коледната“ украса в София и обяви: Просто трябва да върнем времето преди „Промяната“

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Раковски за откриването на нова детска градина. Той беше посрещнат от кмета на града Павел Гуджеров.

Новата детска градина се намира на ул. „Първомай“ 30 А, квартал „Секирово“.

„За мен Христос е един. Без Господа нищо не може да се направи“, заяви Борисов.

„Нямам неизпълнено обещание. Всички общини, не само на ГЕРБ, на ПП-ДБ, получават на базата на програма, тези аванси, които са близо 2 млрд. Това съм успял да договоря с нашите партньори, с Асен Василев, вчера го приеха на първо четене. Ако е казал Господ, в четвъртък и на второ четене“, обясни той.

Ако сте в София, ще ходите като медузи, костенурки. Там вече няма еленчета, няма и Дядо Мраз. Там са еднорози„, пошегува се той във връзка със странните „коледни“ украси, появи ли се на редица места в столицата.

Борисов отговори на въпроси за бюджета: „Има много неща, които ни притесняваха, много неща коригирахме. И за общините“.

„Вчера с Кирил Петков, поканихме Асен Василев да дойде, колегите от ДПС бяха. Не можем да допуснем да се бутат културните дейци с полицията. Това е грозна работа. Направихме някои други отстъпки, от страна на ГЕРБ, в бюджтета, за да се получи нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват – ГЕРБ, СДС, ПП-ДБ и ДПС. Другите бяха против“, обясни той.

„Разбира се, че ще има протести, ще има недоволни. Дългът отиде в небесата. Това си го причинихме ние –  българският народ. Помните ли, когато ви казах, че магистралите ще станат троийно по-скъпи?“, припомни Борисов.

„Сега за да тръгнат магистралите, те ще са в пъти поскъпи, ще ги платим от нашите джобове“, добави той.

По думите му, има още няколко неща, които са договорени с Кирил Петков и Асен Василев, които вероятно ще бъдат обявени утре.

По повод демонтажа на Паметника на Съветската армия той каза: „От вас чувам. Има си кмет, има си областен правител. Когато и мавзолея бутаха, когато паметници бутат – имам друго мислене за историята. Трябва хората да имат възможност и лошото да виждат. Много от младото поколение не си спомнят какво е мракобесната Държавна сигурност. Какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на военно контраразузнаване. Затова като има такъв паметник можеш да отидеш и да кажеш – този и ето тази армия вкараха българите в Белене, Скравена, избиха цялата най-напредничава част от българското общество. Включително и кметове. Децата трябва да знаят чии роднини, баби и дядовци, чии родители са го правили“.

Относно Шенген и новите условия, поставени от Австрия, Борисов заяви: „Това, което считахте, че е лесноизпълнимо, че не ми струва труд, не ми струва дипломация, не ми струва неври, България имаше нулева миграция. В момента австрийците това казват – България да се върне 3 години назад, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Това го казват австрийците на прост език. И много правилно казват. След като българите разградиха 3 години след Борисов границата и дойдоха аматьори вътрешни минстри, сега ако обичате, взимайте си мигрантите, които пускате, да идват в Австрия. Кое е нечестно в австрийската позиция“.

„Аз го бях свършил. Вие бяхте в чакалнята на еврозоната, приети в европейския банков съюз, и в тоя ден започнаха протестите на тези. Какво да го коментираме сега?“, заяви той.

„Просто трябва да върнем времето преди „Промяната“, каквото беше при мен“, изтъкна Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени