Connect with us

Гербери

Ето я жената, която Борисов направи своя дясна ръка в София

Published

on

Коя е Даниела Райчева, която Борисов прави своя дясна ръка в София?

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че поема лично структурите в столицата. Новината е съобщена пред всички депутати, общински съветници, районни кметове и ръководители на ГЕРБ в София. 

За да следи партийните структури в София Борисов ще разчита на помощта на кмета на район „Нови Искър“ – Даниела Райчева.

Чаровната дама е известен кадър на ГЕРБ, утвърдила се като успешен политик в район „Нови Искар“, пише „Епицентър“.

Даниела Райчева е два мандата кмет на район „Нови Искър“. Има богат административен опит като експерт в администрацията, общински съветник, а след това и ръководител на един от най-бързо развиващите се райони в София. Бакалавърската й степен е именно „Публична администрация“, а магистърската е по мениджмънт.

Омъжена е и има две момичета – София и Румяна. И двете ѝ деца ходят в детска градина и на училище в района, с което тя много се гордее, тъй като годините упорита и целенасочена работа за развитието на образованието са направили образователните институции там едни от най-добрите в столицата.

Райчева получи приза „Кмет на годината – социален партньор на Синдиката на българските учители“ за 2022 г.

„Когато заех поста на кмет на този периферен столичен район, го заварих в доста занемарено състояние. Районът притежава изключителни качества. Намира се на южния склон на Стара планина, на десет километра от центъра на София, спокойно място и не гъсто населено. За да се превърне в хубаво място за живот, обаче, трябваше да се работи целенасочено с визия за развитието му, стъпка по стъпка и в правилната посока“, казва Райчева в своя интервю през 2022 г. 

Тя споделя как заедно с екипа си е успяла да изгради няколко нови детски градини с модерна инфраструктура, нова столова и отоплителна система в 171 ОУ „Стоил Попов“ и допълнителна спортна инфраструктура.

„След като обърнахме сериозно внимание на образователната инфраструктура, направихме много и за това хора от всякаква възраст да имат възможност да спортуват тук, в района. Всяко населено място има спортна площадка, остана да изградим такава само в едно. Във всяко населено място има детска площадка, а някъде и по две. Изградихме и много фитнес площадки на открито. Помагаме с каквото можем и на местните футболни клубове, които развиват детско-юношески школи. Заедно с тях правим и много турнири“, казва кметицата.

И добавя: Нашият район е винаги в челните три места на райони, печелещи проекти по тази програма „Зелена София“. Активно насърчаваме гражданите да кандидатстват. До момента, само по тази програма, са поставени над 1 000 пейки на обществени места в нашия район. Друг проект, над който работим, е този за построяването на модерен спортен салон (модерна спортна зала) в двора на най-голямото училище в града. Към момента сме на етап проектиране и работим по осигуряването на средствата“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени