Connect with us

Гербери

Шефът на НС с обещание към народа

Published

on

„Бюджетът ще бъде приет преди празниците. Като дата, зависи и от графика на приемането и на Конституцията, така че ще бъде в един от дните – 20, 21, 22 декември“.

Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в НС, предава БГНЕС.

Желязков припомни, че в бюджета са заложение 1,8 млрд. лева за инвестиционни разходи за общините.

„Това е по индикативен размер. Това е и по видове работи и дейности за инфраструктурни проекти, свързани с пътната, ВиК инфраструктурата, с благоустрояването на общините до конкретни проекти, които трябва да бъдат довършени до 31 декември 2026 г.“, обясни той.

Във връзка с условието на Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген, председателят на парламента коментира така:

„Позицията ни и в момента е, че очакваме да се присъединим към Шенген изцяло – по сухопътен и въздушен път, отговаряме на критериите. Не мисля, че една държава-членка може да налага каквито и да било условия, защото това означава, че говори от името на всички държави в ЕС, без да има мандат. Аз не мисля, че която и да е държава има мандат от ЕП, ЕК да поставя условия, които стоят извън критериите за членство в Шенген.“

Това каза шефът на Народното събрание Росен Желязков по повод появилата се вчера информация, че Австрия е готова да вдигне ветото си за Шенген по отношение на въздушната граница, ако страната ни засили охраната на ГКПП-ата, приеме бежанци и др.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени